во ,

Мајсторе, што лисица пука вчера, и маше два метра опаш…

Реклама

Чирако на мајсторо кондурџија бил многу страсен ловџија, а оште поголем лжго.

После еден лов вика му на мајсторо:

– Мајсторе, што лисица пука вчера,и маше два метра опаш.

– Слушај чирак, има лисици со големи опашки, ама од два метра, многу е.

– Добро бе мајсторе, немаше два метра, ама еден метар имаше.

– Слушал сам дека има лисици со големи опашки, ама знаеш, овоа е дуќан доаѓат луѓе…

– Добро бе мајсторе немаше метар ама…

– Слушај чирак кога ќе дојдат муштерии и ти се расприкажеш, ја чим чукну со чуко, крати малку од опашката.

Доагат муштерии и чирако одма почиња лисица со опаш од два метра. Мајсторо:


– Чук, чук, со чукчето.

Чирако крате од опашката. Мајсторо почнал да си кова некои кондури и си чука, чук, чук, а чирако се крате од опашката, мислејки дека за него чука мајсторо. Едно време кога ептен ја намалил опашката извикал:

– Де бе мајсторе, ти лисицата без опашка ќе гу оставеш.


Неверојатен Попуст -30%
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Извинете господине, но јас не можам да ве пуштам да влезете во казиното…

Како ги добиваш тие пари зајко? – прашал еднаш волкот…