во ,

Може ли да одам до пекарата, ќе умрам од глад?

Полицаец фаќа крадец. Немоќниот крадец го прашува полицаецот:

– Може ли да одам до пекарата, ќе умрам од глад?

– Оди ама веднаш да се вратиш.


Полицаецот го пушта, крадецот бега и не се враќа. Наредниот ден полицаецот го фаќа истиот крадец. Крадецот му вели:

– Ај те молам пушти ме до пекарата, ќе умрам од глад.

– Да бе, не сум јас од вчера, ти седи тука јас ќе одам да ти купам.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Мујице сине, ти си само четврто одделение, а веќе пушиш!

Ало, Брза помош, мојот пријател падна на земја, мртов е, не мрда!