во ,

Мравко, ај со нас ќе одиме на планина да се журкаме…

Реклама

Било пролет и мравката си работела во нивата. Поминал штурецот со џип и со две згодни риби.

– Мравко, ај со нас ќе одиме на планина да се журкаме.

– Не можам, ќе дојде зимата ќе мора нешто да јадам.

Дошла есен и мравката пак си била во нивата. Пак поминал штурецот со џип и со две други згодни риби.

– Мравко, ај со нас ќе одиме некаде на топло да се бањаме, ќе се зезаме, женски, пиво, журки…

– Не можам, еве работам, еве ја зимата, ќе мора нешто да се јаде.


Дошло зима, мравката си седела во својот топол дом, си грицкала семки и гледала телевизија. Кога на вратата тропнал штурецот во скијачко одело и со две други риби.

– Мравко, ај со нас на скијање.

– А бе не можам… одете вие… ама ако го сретнете оној писателот Лафонтен, кажете му дека ќе му е*ем матер.


Супер Попуст: -20%
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Една кокошка снела јајце тешко пет килограми. Кај неа дошол репортерот од локалната телевизија…

Тражу гу књигу ”Како се живи подугачко” и никако не можу да гу најду…