во ,

Наведете 7 предности од консумирање мајчино млеко. Перица почнал да пишува…


На завршниот писмен испит по биологија, едно од прашањата било: Наведете 7 предности од консумирање мајчино млеко. Перица почнал да пишува:

1. Тоа е најдобра храна за детето

2. На идеална температура

3. Одржува имунитет против болести

4. Не е скапо


5. Ги поврзува мајката и детето

6. Секогаш е достапно

И тука се блокирал, никако да се сети на седмата предност. Во последен момент, испаничен додал:

7. Спакувано е во две возбудливи амбалажи…далеку од дофатот на мачката.

Добил десетка.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Имате ли 5 карти за првиот ред во партер 1?

На приемен испит за полицајци на тестирањето по математика се јавиле неколку кандидати….