во ,

На оглас за работа како сметководител се пријавиле програмер, војник и Трпе…

Реклама

На оглас за работа како сметководител се пријавиле програмер, војник и Трпе. Кога дошле на интервју, му кажуваат на програмерот да изброи до 10, а програмерот почнува:

– 1, 0, 0, 1, 0, 1, 1.

Управникот кој го испитувал вели:

– Следен.

Војникот ја добива задача, и тој почнува:

– 1, 2, 1, 2, 1, 2, 1, 2, 1, 2!

Управникот повторно:

– Следен!

Трпе доаѓа на ред и му го поставуваат истото прашање, на што тој одговара:


– 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10!

Добро – вели управникот – а понатаму?

– Џандар, мома, крал.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Имал еден фармер фарма со кокошки и само еден, веќе стар петел…

Гледа мажот ТВ и се дере…