во ,

На приемен испит за полицајци на тестирањето по математика се јавиле неколку кандидати….

На приемен испит за полицајци на тестирањето по математика се јавиле неколку кандидати. Имале да решат едноставна задача. Кој положил и како?

Кандидат број 1.

– Колку е 2+2?

– 4

– Примен.

Образложение: Паметен

Следен!

Кандидат број 2.

– Колку е 2+2?

– 5.

– КОЛКУ е 2+2?

– 3.

– КООООЛКУУУУ е 2+2?

– 4.

– Примен.

Образложение: снаодлив.

Следен!

Кандидат број 3.

– Колку е 2+2?

– 5.

– КОЛКУ е 2+2?

– 5.

– КОООЛКУУУ е 2+2?

– 5.

– Примен!

Образложение: Упорен

Следен!

Кандидат број 4.

– Колку е 2+2?

– 4.

– А да не е можеби 5?

– Да, 5.

– Примен!

Образложение: послушен.

Што мислиш?

13 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Наведете 7 предности од консумирање мајчино млеко. Перица почнал да пишува…

Една ноќ седам јас така и слушам некаков шум. Рипнав од креветот и…