во ,

Некој господин редовно одел во истиот хотел со пет ѕвезди и секогаш го служел истиот келнер…


Некој господин редовно одел во истиот хотел со пет ѕвезди и секогаш го служел истиот келнер. Келнерот како и секогаш среден со крпа на раката го послужува:

– Повелете господине?

– Што имате најсвежо денес?

– Не знам господине келнер сум, не работам во кујната.


– Можe крпата малце?

Овој збунет, ама му ја дава. Господинот ја зема ја реди на нос вдишува силно и вика:

– Донеси ми стек.

И му ја враќа крпата. Овој уште по збунет трча во кујната и вика:

– Луѓе, што имаме најсвежо денес?

– Стек!

Другиот ден истата случка:

– Повелете!

– А денес што имате најсвежо?

Овој веќе изнервиран вика:

– Не знам, господине!

– Може малце крпата?

И овој му ја дава овој вдишува силно пак:

– Донеси ми плескавица!

Овој оди во кујна и пак прашува:

– Абе луѓе, плескавица имаме најсвежо?

-ДА.

И веќе преку глава му дошол и решил да го за*бе. Доаѓа господинов следниот ден и келнерот го послужува и овој:

– Може крпата малце?

– Може една минутка да почекате господине ќе се вратам одма.

Овој со трчање кај газдарицата и и вика:

– Пикни ја крпава во гаќите и триј ја силно!

– АААУУУ па ти си луд нема шанси!

– Ве молам ми треба!

И оваа видела невидела ја пикнала крпата ја истила и му ја вратила. Целот среќен оди и му вика на господинот:

– Крпата ја баравте?

И му ја подава. Господинов вдишува силно до последен здив и вика

– ОД КОГА РАБОТИ ТРПАНА КАЈ ВАС?

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Ја гледаш оваа дупка во мојата кожа?

22 Фотографии од Амстердам кои го прикажуваат градот на лалињата и велосипедите од сосема поинаков агол