во ,

Некој пијаница си се шетал по улица и цело време ја пцуел Државата…

Некој пијаница си се шетал по улица и цело време ја пцуел Државата: – Улава држава!

Го слушнал некој полицаец и одма го привел во станица кај командирот и му кажал дека човекот викал дека државата е улава.

Командирот го прашува човекот: – Зошто бе така си викал?

Овој му одговорил: – Да точно јас викав улава држава ама не мислев за нашата, викав за соседната…

Командирот го пуштил човекот да си оди дома, а полицаецот го казнил 3 месеци по 15%.

По некое време полицаецот го сретнува пак човекот и му вика: – Зошто бе така ме намести, ете ме казнија мене, а овој му одговара:

– Кога ти викам јас улава држава, ти не ми веруваш.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

20 Фотографии од куќи кои дефинитивно не изненадија денес

22 Невести кои докажаа дека не треба да потрошите цело богатство за да блеснете во сета своја убавина