во ,

Некој поп имал папагал, што го сакал многу…

Некој поп имал папагал, што го сакал многу. Каде и да одел, секогаш го носел со себе, му купувал се и сешто, а во црквата местото му било покрај олтарот.

Еднаш попот морал да оди по некоја итна работа, па го оставил папагалот дома.Кога се вратил – што да види: папагалот ги изе*ал сите кокошки на соседот.

За таквиот тежок грев попот му ја ишишал главата и го ставил покрај влезната врата да служи.

Додека верниците влегувале во црквата, папагалот морал да повторува:

-Мажите десно, жените лево, а децата во средина.

Така било пред секоја миса,се додека пред вратата не се појавил некој целосно ќелав човек.

Тогаш папагалот гракнал:

-Мажите десно, жените лево, а децата во средина, а ти ќелавко што си дупел кокошки застани тука покрај мене…

-20% Попуст

Што мислиш?

26 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Куче кое се плаши од мрак научи да користи светилка и со нејзина помош да извршува нужда

Две плавуши седат на кафе и оговараат друга плавуша…