во ,

Некој човек отишол во продавница да си купи леб…

Некој човек отишол во продавница да си купи леб.

– Колку е црниот леб?

– 50 денари…

– Многу, бе! Како може да е толку скап?

– Сега ќе ви објаснам: првите десет денари одат кај премиерот. Вторите десет денари одат кај претседателот. Третите 10 денари одат кај министерот за економија.
Четвртите 10 денари одат кај министерката за култура. И последните 10 денари се за лебот.

– Ајдееее… Ама, еве ти 50 денари и дај ми еден леб, многу сум гладен.

Продавачот ги зема 50-те денари и му враќа 10 денари.

Човекот се зачудил:

– Зошто ми враќаш 10 денари, нели лебот е 50 денари?

– Па, нема леб!

-20% Попуст

Што мислиш?

28 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

За време на втората светска војна Партизаните се сокриле од Германците (кои во тој момент биле многу повеќе) во еден бунар…

Во јавен нужник, додека во едната кабина некој човек се мачи да изврши „големанужда“…