во , ,

Ова се најдобрите 10 бесплатни туристички атракции во светот

Реклама

Кога станува збор за планирање на одморот, особено со ограничен буџет, нема ништо поубаво од туристичките атракции кои може да ги посетите бесплатно.

Според направеното истражување, белгискиот град Бриж е местото со најдобри бесплатни туристички атракции на светот. 94,5 отсто од рецензиите за Музејот на мини харфите, којшто го води харфистот Лук Фанлаере, има пет ѕвездички. Овој музеј е местото за интимни концерти, составен да ја анимира публиката со својата убавина и звук на харфите.

На второто место се наоѓа Националниот музеј на американското воено воздухопловство. Ова место вклучува мноштво изложби кои покриваат различни ери од историјата на американското воено воздухопловство, од раните години до галерии на проектили, а 92,85 отсто од неговите рецензии на „TripAdvisor“ имаат пет ѕвездички.

Третиот на листата е водопадот Horseshoе, најголемиот од трите водопади кои ги составуваат Нијагарините водопади во Канада. Со 92,7 отсто рецензии на ова култно природно место со пет ѕвездички, тој не заостанува.

Листата од 10 најдобри бесплатни туристички атракции според истражувањето изгледа вака:

1. „Лук Ванлаер Харфист“ (Музеј на мини харфи), Белгија

2. Национален музеј на американското воено воздухопловство, САД

3. „Потковица водопади“, Канада

4. Национален музеј на пешадијата и воен центар, САД

5. Езеро Бакалар, Мексико

6. Златен храм, Индија

7. „Серо Фиц Рој“, Аргентина

8. Гробницата на непознатиот војник, САД


9. Австриски воен споменик, Австрија

10. „Ланта благосостојба на животните“, Тајланд


Супер Попуст: -20%
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Најдобрите средновековни дестинации во Европа од кои туристите се воодушевени

Природно чудо на крајот од светот: Нереално убави пештери кои вреди да се посетат еднаш во животот