во ,

Оставите, ја ќу да провалим врата !


Некој човек го изгубил клучот од својот стан, и не можел да влезе дома.

Се насобрале луѓе, комшии, случајни минувачи, и сите, безуспешно, се обидувале, со тело и со рамо, да ја провалат вратата.

Поминува некој Босанец, и им вика:

– Оставите, ја ќу да провалим врата !


Луѓето се потргнуваат, Босанецот се залетува, и, со глава, ја провалува вратата.

Потоа, Босанецот додава:

– Не снагом – главом !

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

19 Познати личности кои напорно работеле на својот имиџ

Кога гледам, невреме. Лие дожд, грми, светка, дува ветер 100 км на час…