во ,

Патнички воз Белград-Скопје. После влезот во Македонија кондуктерот прегледува карти…

Патнички воз Белград-Скопје. После влезот во Македонија кондуктерот прегледува карти. Доаѓа во едно купе, а таму мало дете на околу 10-11 години. Му бара да покаже карта, а малиот му вика:

– Јас сум србин !

– Добро синко, ама покажи карта!

– Но чичко, јас сум Србин!

– Дете, драго ми е шо си ти србин ама карта мораш да имаш, разбра?

– Чичко ви реков. Јас сум србин !

Веднаш на првата станица кондуктерот ја отвара вратата и го симнува детето надвор…Возот продолжил на кај Скопје.

По влегувањето во Скопје, доаѓа машиновозачот и му се обраќа на кондуктерот:

– А бе овој малиот мој, кај е?

– Леле!?… Колега Србо?!

Што мислиш?

25 Поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Здраво шеќерче, тато е на телефон шо праиш, можиш ли мајка ти да ми ја дадиш на телефон…

Бил прогласен за државен непријател број 1: Животот на познатиот гангстер и денес интригира!