во ,

Перо го викнал Тошо да го посети во Минхен. Тошо се исплашил затоа што не знае германски…

Перо го викнал Тошо да го посети во Минхен. Тошо се исплашил затоа што не знае германски, но Перо затоа го уверил: – Тоа ти е исто како нашки, само зборуваш полека.

И тргнал Тошо во Минхен. На автобуска викнал:

Реклама

– Таксиииии!

Таксистот застанал. Тошо му дал ливче со адресата од домот на Перо. Кога стигнале, го прашал:

– Аааа колкуууу ќе ме чиниии овааа?

– Пеееетттт евррраааа! – одговорил таксистот.

Видел Тошо дека таксистот е негов земјак па до прашува:

– АААА оддд кајјј сииии тиии земјачеееее?

– Одддд Пробиштиппппп.

Тошо жив среќен што наишол на наш човек па му вели:

– АААаа зошштооо тогаашш зборимеее германскиии?!


Супер Акција: -20% Попуст
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Си биле Мујо и Хасо и полагале испит…

Починал некој човек и чекајќи ред кај Свети Петар, забележал многу ѕидни часовници…