во , ,

Првата слика што ја видовте овде ќе ви открие каква моќ на умот поседувате

Реклама

Психобиолог и добитник на Нобелова награда, Роџер В. Спери откри дека двете хемисфери на мозокот – левата и десната – функционираат различно, и начинот на кој размислувате зависи од тоа која страна е доминантна. Врз основа на неговото истражување, постојат бројни тестови кои можат да го одредат вашиот процес на размислување и личните карактеристики.

Погледнете ја фотографијата на кратко. Кое животно прво го видовте?

Сега скролајте надолу за да дознаете повеќе за тоа како функционира вашиот ум врз основа на животното кое прво го видовте.

Главата на тигар

Левата хемисфера на вашиот мозок е поактивна од десната. Вие сте аналитична личност, многу ориентирана кон цели и организирана. Кога се соочувате со проблем, склони сте да бидете логични, калкулативни и објективни.

Сепак, понекогаш, бидејќи знаете дека одлуката што ја донесовте била донесена по многу размислување, склони сте да бидете упорни. Затоа, се препорачува да го слушате мислењето на другите и да го земете предвид. Запомнете дека малку скромност оди многу далеку.

Вашите лични карактеристики:

– Планирано: Работите ги извршувате на добро планиран начин, како во список за задачи.

– Прецизно: Имате јасно означени цели и сте јасни за патот кој треба да се преземе за да ги постигнете.

– Рационално: Емоциите и чувствата не ви стојат на патот за постигнување на вашите цели.

– Логично: Имате афинитет кон математика, наука и секвенционирање на идеи.

– Реално: Вашиот свет е многу реален. Во него нема место за бајки и фикција. Слично на тоа, колку и да изгледаат високи вашите цели за другите, вие знаете дека тие се реални и достижни.

Мајмунот што виси

Десната хемисфера на вашиот мозок е поактивна. Вие сте креативна личност полна со иновативни идеи. Кога се соочувате со проблем, повеќе се потпирате на вашата интуиција (која најчесто е точна) отколку на критичкото размислување.

Совршено знаете дека секој чекор што го преземате во животот е лекција за вас и дека дури и губењето е чекор кон постигнување на вашите цели. За вас, патувањето е поважно од целта. Бидејќи сте сонувач, често се губите во сопствениот свет на соништа. Важно е да направите проверка на реалноста од време на време и да обрнете малку повеќе внимание на светот околу вас.

Вашите личностни карактеристики:

– Импулсивно: Работите ги извршувате спонтано. Имате талент за прифаќање на надвор од кутија пристап.

– Емоционално: Ви значат многу работи. Поминувате време размислувајќи и делувате врз основа на чувства.

– Креативно и артистички: Имате вештини во музика, уметности и други креативни дисциплини.


– Интуитивно: Не правите список за задачи и не одите според правилник. Проблемите ги решавате интуитивно.

– Сонувач: Имате соништа за животот наместо цели и вложувате напори кон постигнување на тие соништа, често успевајќи.

Запомнете дека двата хемисфери на мозокот не работат изолирано, туку работат заедно и се надополнуваат. Затоа, додека можеби изгледате дека поседувате повеќе карактеристики кои се идентификуваат со една од хемисферите, сигурно ќе поседувате и карактеристики од другата хемисфера.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Полицаец, додека патролирал, видел очигледно пијан млад човек како се ниша на сред улица со клуч во рака…

Човек се влече низ пустината и налетува на хотел…