во ,

Преку океански брод добива итна порака дека по грешка е испукано торпедо…

Реклама

Преку океански брод добива итна порака дека по грешка е испукано торпедо и дека ќе ги погоди за 2 часа. За да ги смират патниците, ги собираат сите на палубата и им го привлекуваат вниманието со магионичар.

Магионичарот почнува да вади зајаци од шеширот, пушта гулаби од мантил, ја преполовува девојката… и како што се ближи вториот час, го вади половиот орган, го става на масата и вели:

– Сега кога ќе удрам со него по масата, ќе го преполовам бродот на пола!

– 1, 2, 3! Удира по масата, се слуша голем тресок, бродот пука на пола, сите луѓе скокнуваат во водата.

Капетанот во водата почнува да вика:

– Каде е тој магионичар, само да го најдам! Торпедото не промаши!!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Авион над Атлантикот почнал да паѓа, станува згодна плавуша…

Доаѓа баба со велосипед пред продавница…