во ,

Прилепчанец се јавува кај братучедот во Битола…

Реклама

Прилепчанец се јавува кај братучедот во Битола.

– Шо прајте бе?

– Арно бе муце.

– Море, колку е температурата во Битола?

– Чекај да видам… -20.

– А овде на телевизија кажаја дека било -40.

– А бе то надвор можи. Јас за внатре ти кажвам дека е -20.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

А зела Мара кравата да ја носи да ја оплодат…

Македонец оди низ пустина без капка вода во себе…