во

Проверете дали сте ‘скриен гениј’: Популарната загатка на Да Винчи ретко кој може да ја реши

За оваа загатка не ви е потребно многу време и некое особено предзнаење, па поради тоа секој може да се обиде да ја реши.

Древната загатка на да Винчи сè уште ја тестира ‘ликвидацијата’ на сите оние кои што ќе го прифатат овој предизвик, па поради тоа ви ја пренесуваме во продолжение за да проверите дали можеби ВИЕ сте скриен гениј.

Во предизвикот претставени се три шифри – една од четири, една од седум и една од десет бројки, а првите две се познати, значи потребно е да ја пронајдете третата шифра.

Загатката ја олеснува фактот што станува збор за автобиогравски броеви, т.е. броевите кои што се опишуваат сами себе.

Повеќе за предизвикот дознајте во продолжение, но не заборавајте да паузирате (1:16) на местото пред да се открие решението:

Што мислиш?

27 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

20 Фотографии ја покажуваат моќтта на телекинетичкиот тенис

Секојдневниот живот на луѓето кои живеат „во облаците“