во , ,

Сакам плата 20.000 денари…

Отишол некој на некоја фарма да бара работа и им рекол:

-Сакам плата 20.000 денари.

Директорот:

-Ама тука сите Имаат околу 8-9.000.

-Јас сум посебен, го разбирам јазикот на животните.

Отишле кај свињите, и директорот прашал што зборат:

– Еве оваа вика дека родила 5 прасиња, а вие и попот сте пријавиле 3 и по едно сте си поделиле со попот. Потоа отишле кај кравите, некоја замукала и директорот прашал:

-Што рече?

-Рече дека дава секој ден по 10 литра млеко, а вие сте пријавувале по пет, другото сте си го делеле со попот. Во тој момент тука поминало едно стадо овци и почнале да блеат, а директорот рекол:

-Добро, добро имаш 20.000 денари плата, не ги слушај овците, тогаш бевме пијани со попот….

Што мислиш?

25 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Браво бе деде имаш супер крвна слика, притисокот ти е ко на младич, добро се движиш…

15 Ситуации кога очекувањата и реалноста не се совпаѓаат