во , ,

Се возеле Мујо, Хасо и Трпе во воз…

Реклама

Се возеле Мујо, Хасо и Трпе во воз. На спротивното седиште седела некоја многу млада, убава и згодна дама. Седејќи така, на дамата и се испуштило и си прднала. За да се направи Мујо џентлмен, пред другите патници рекол дека тој прднал и се извинил. После некое време, на дамата пак и се отежнало и морала пак да го испушти, па пак си прднала. Сега како џентлмен се покажал Хасо кој рекол дека тој прднал и им се извинил на патниците. Дамата не престанала да прди целиот пат и така Мујо и Хасо наизменично ја преземале кривицата на дамата која прдела. После некое време, Трпе станал и заминал да се напие вода и им рекол на патниците:

– Јас заминав да се напијам вода, доколку дамава од спротива прдне, да знаете дека јас бев.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Маж на службено патување се буди во хотелската соба…

Цветко отишол на скокање со падобрани, но кога дошол неговиот ред, му рекол на капетанот…