во ,

Се враќа Трпе дома, влегува во спалната и ја гледа Трпана со швалер во кревет….


Се враќа Трпе дома, влегува во спалната и ја гледа Трпана со швалер во кревет.

Швалерот одеднаш скокнал, набрзина си ги собрал алиштата и ја летнал низ врата.

Трпе разочарано и вели на Трпана:

– Аман мори Трпано, кај го најде овој некултурен, ни мене здраво, ни тебе фала…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Еј, некој јадел од мојот тањир!

Еве ти ја последната алиментација, однеси и ја на мајка ти…