во ,

Се фалеле Англичанецот, Французинот и Црногорецот…

Се фалеле Англичанецот, Французинот и Црногорецот:

“Кога ќе се качам на Биг Бен и ќе викнам “Да живее кралицата”, цел ден низ Лондон се слуша “Да живее кралицата”- рекол Англичанецот.

“Јас, пак, кога ќе се качам на Ајфеловата кула'”- продолжил Французинот, “и кога ќе викнам “Да живее Франција”, цела недела низ Франција се слуша “Да живее Франција!'”

“Тоа не е ништо.”- им рекол Црногорецот -“Кога ќе се качам јас, на пладне, на Ловќен и ќе викнам “Ајде на работа браќо Црногорци!’, цел месец се слуша ‘Нејади трици, Радоване!”

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Се ближел роденденот на бабата и Блажо мислел шо да и купе…

Блажо и Нацо молери, му го молерисуеле станот на Ферус Мустафов…