во ,

Си иде Трпе пијан дома, влегува во кујната, таму Трпана мие една тава…

Си иде Трпе пијан дома, влегува во кујната, таму Трпана мие една тава.

Трпе удира со раката на масата и вика:

– Јас сум газда у ваа куќа!

Трпана без да коментира, му се извртуе со тавата по глава, и Трпе се истегнуе на сред соба во несвест.

Во тој момент иде Мара комшиката на кафе, го гледа Тепе и ја прашува Трпана:

– Шо мори виа твојот легнал на сред соба?

– Ами, Маре, он е газда у ваа куќа, кај сака таму ќе леже…

Што мислиш?

27 поени
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

26 Илустрации го прикажуваат животниот пат на еден пар

29 Илустрации ги прикажуваат секојдневните предизвици и проблеми на хумористичен начин