во ,

Си прднала таа опуштено и си промрморила: Ооо, јануари…


Снаата се разбудила рано и отишла во кујната да приготви појадок. Си прднала таа опуштено и си промрморила:

– Ооо, јануари.

Продолжила да готви и пак прднала:

– Опа, февруари.

Си се насмеала на својот виц и по некое време пак:


– Март, април, мај, јуни, јули, август…

Наеднаш се вртии гледа – свекорот седи на масата. Таа засрамено:

– О, тато, добро утро! Одамна ли си тука?

– Од февруари…

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

25 Совпаѓања кои повеќе личат на грешка во матриксот отколку на реалност

Оди да купиш едно кисело млеко. Ако има свежи јајца, земи десет…