во ,

Снао, денес кога ќе отидеме на гости, јас кога ќе ожеднам ќе ти намигнам…

Свекрвата ја советува снаата.

– Снао, денес кога ќе отидеме на гости, јас кога ќе ожеднам ќе ти намигнам, а ти скокни и донеси ми вода, така да никој не дознае дека ти наредувам.


А снаата:

– Свекрво, јас кога ќе ти одмигнам, ти стани и оди самата напи се вода, така да никој не дознае дека џабе ми наредуваш.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Мамо, и јас сакам пет жени! Една ќе ме готви, втората ќе ми пее, третата ќе ме капе…

Сакам плата 20.000 денари…