во ,

Тројца затвореници ги спроведуваат во затвор…

Реклама

Тројца затвореници ги спроведуваат во затвор. На секој од нив им е дозволено да понесе по една работа за која мислат дека ќе им треба во затворот.

Првиот го прашува вториот:

„Што си понесе ти?“

„Јас понесов боја“ – одговори вториот

– „Сите ѕидови ќе ги обојам како што сакам. А ти?“

„Јас понесов карти. Можам да играм пасијанс, покер, разни игри. А ти?“ – сега тој го прашува третиот затвореник, кој до тогаш седел намуртено и молчел. Овој веднаш се разведрил и извадува пакување хигиенски влошки!

„Па што можеш со тоа?“ – зачудено прашаа првите двајца.

„Можам се! Еве, на кутијата убаво пишува дека можам да пливам, јавам, возам велосипед…“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Влегува полицаец во аптека и вели…

Леонардо ди Каприо и Кејт Винслет се неразделни 23 години, а на нивното пријателство може само да се восхитуваме