во , ,

Сине, ти што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш?

Трпе го прашува синот:

– Сине, ти што сакаш да бидеш кога ќе пораснеш?


– Тато јас сакам да бидам чистач на базени.

– Баш тоа и ништо друго?

– Може и градинар, водоводџија, разнесувач на пица, Дедо Мраз…

Трпе малку се замислил, а потоа извикал:

– Трпано, синот ги нашол касетите.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Гледа македонскиот песимист што се случува во државата и вели…

На колку време ги менувате чаршавите?