во ,

Трпе и Цветко се сретнуваат горе и Трпе го прашува Цветко…

Реклама

Трпе и Цветко се сретнуваат горе и Трпе го прашува Цветко:

– Од што умре?

– Од студ. Ти?

– Јас од среќа.

– Како бе од среќа?

– Па така, вчера се вратив дома, ја гледам Трпана гола во кревет. Проверувам под кревет, во плакарот, на тераса, нема никој. И така од среќа си умрев.

– Абе глуп еден, да провереше во фрижидерот, сега и двајцата ќе бевме живи.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Влегува средовечна госпоѓа во ресторан, седнува на маса, нарачува кафе…

Дали би сакале да ви понудам едни навистина посебни очила?