во ,

Трпе чита: Зима е… Се е покриено со снег. Куќите се покриени со снег. Дрвата се покриени со снег…


Учителката им рекла на децата да напишат расказ на тема „Зима“. Пред крајот на часот, го скорнала малиот Трпе да прочита што напишал.

– Трпе чита: – Зима е. Се е покриено со снег. Куќите се покриени со снег. Дрвата се покриени со снег. Се е бело. Шумата е покриена со снег. Улиците се покриени со снег. Реката е замрзната, а волци се сек*аат на неа.

Учителката:

– Уф Трпе… незгодно…

Трпе:

– E незгодно им е учителке, шепите им се лизгаат на мразот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

20 Волшебни илустрации што може да ве натераат да размислите за проблемите на современото општество

Слушнав дека имаш нова секретарка. Колку години е?