во , ,

Фанал Mакедонец риба фоф реката, однел ја дома и рекол на жена му да ја зготви…

Фанал Mакедонец риба фоф реката, однел ја дома и рекол на жена му да ја зготви.

– Ја ле ти една риба, земи ја и да ја испржиш!


– Нема масло.

– Епа испржи ја сос свинска маст.

– Добро бе човек ти од небото ле падна?! Сос шо да купа маст и масло куга пари немаме!

– Добро ма, тогава свари ја!

– Ни вода немаме. Вчера ни ја исклучија оти не сме платили од лани!

Човека нервозен врнал се каде реката и ја фрлил. Излегнала рибата од реката и почнала да вика:

– ДА ЖИВЕЕ МАКЕДОНИЈА !!!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

На судо фоф Берово тужитело го вика првие сведок, една баба околу 80 години…

Питува ја мажо шо и речел докторо, вика имам некоја болест на С започнува ама…