во ,

Цветко: Ананас е јужно овошје…

Учителката им вели на децата на напишат реченица во која ќе го употребат зборот „ананас“.

Цветко:


– Ананас е јужно овошје.

Ана:

– Ананас е многу сладок плод.

Трпе:

– Тато е алкохоличар и ги пие сите пари, а дојде зима…

– Трпе, ти само глупости измислуваш! Каде е „ананас“ во твојата реченица?!

– Чекајте, не сум готов – …a-на-нас ни се е*а мајката од студ.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Леле, не знаеш што се деси… Прати га моега слепца у продавницу по компири за мусаку…

Фрет сте са тука… туку дај да видиме фоф Багажнико ка си сос зимската опрема!