во ,

Човекојадци на остров фатиле Французин, Англичанец и Македонец….


Човекојадци на остров фатиле Французин, Англичанец и Македонец. Главатарот решил да си направи мајтап и им рекол:

– Јасно е дека ќе ве зготвиме, но ви давам една шанса да се спасите:

Еве ви по една торба со месо и по едно куче. Одете во шумата и ако после една недела кучето го зборува вашиот мајчин јазик ќе ве пуштиме.

Поминала една недела, доаѓа Французинот, влече празна торба и кучето квичи по него.

– Го изеде ли кучето месото? – го прашуваат.


– Го изеде.

– Зборува ли кучето француски?

– Пааа… не.

– Ајде во казанот.

Доаѓа Англичанецот, влече празна торба и кучето квичи по него.

– Го изеде ли кучето месото? – го прашуваат.

– Го изеде.

– Зборува ли кучето англиски?

– Пааа… не.

– Ајде во казанот.

Доаѓа Македонецот, влече празна торба и кучето квичи по него.

– Го изеде ли кучето месото? – го прашуваат.

– Го изеде.

А позади кучето:

– Лаже, пи*ка му мајчина!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

18 Крзнени злосторници кои беа фатени на дело

24 Креативни луѓе кои постигнале нови височини во складирањето на секојдневните предмети