во ,

Чувала една баба сама на село 2000 овци…

Реклама

Чувала една баба сама на село 2000 овци. Доаѓа новинарка да направи репортажа за тоа, па ја прашува бабата:

– Кажете ни вие бабо, како успевате сами да чувате 2000 овци?

Бабата:

– Па, јас тоа го правам цел живот, навикната сум јас на тоа.

Новинарката:

– А колку тежи една овца?

Бабата:

– Црна или бела?

Новинарката:

– Па, да речеме бела.

Бабата:

– 30 кг.

Новинарката:

– А црна?

Бабата:

– Па, исто.

Новинарката:

– Добро, а колку млеко дава една овца?

Бабата:

– Црна или бела?

Новинарката:

– Па, да речеме бела.

– Па, 2 литра.

– А црна? – праша новинарката

– Па, исто.

– Добро, а колку волна добивате од една овца?

– Црна или бела? – прашува бабата

– Да речеме црна.

– 3 кг. – одговара бабата

– А бела?

– Па, исто.

Новинарката се изнервирува бидејќи бабата ја зафркава.

Новинарката:

– Па, добро, која е разликата помеѓу црните и белите?

Бабата:

– Па, белите се мои.

Новинарката прашува:


– А црните?

А бабата ќе рече:

– Па, и тие се мои.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Одбивам да и дозволам на биолошката мајка на ќерка ми да ја запознае

Разговараат две секретарки…