во ,

Што правите бе комшии ?


Двајца кумановски сељаци копаат дупка за да направат веце. Арно ама, си рекле дека секој што ќе ги праша што прават ќе му кажат дека копаат амбар, за да не ги бие срамота. И така доаѓаат комшиите и гледаат:

– Што правите бе комшии ?

– Еве, копамо за да правимо амбар.

Арно ама еден од сељаците забележал дека дупката не за тоа што тие рекле решил да ги зафркне. Еден ден дошол и ги видел двајцата како работат и ги прашал:


– Здраво комшије? Што ми правите?

– Еве, амбар правимо.

– Ако, све што ставите у њега, са здравје да си га изедете.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Е? Супер, и јас сум од Македонија. Да мавнеме по една за Македонија?

Ја гледаш оваа дупка во мојата кожа?