во ,

Што си толку среќна лиске?

Мечокот тргнал да оди на регрутација, одејќи така налетал на лиската целата среќна.

– Што си толку среќна лиске?

– А бе ги заебав оние од регрутно, си го потскратив малку опашот и ме направија неспособна.

Оди понатаму мечокот и налетува на зајкото.

– Што си толку среќен зајко?


– А бе ги заебав оние од регрутно, си ги потскратив малку ушите и ме прогласија за неспособен.

Мечоков збеснал, цела шума нема да оди во војска само он ќе оди, и смислил да си го пресече едното јајце за да биде и он неспособен. И така влегол во регрутно да
го прегледаат.

– Мечок, многу ми е жал што морам да ти кажам дека си неспособен за војска.

– Ма дај, види ме колкав сум, жалосно е да не одам, армијата многу ќе изгуби со тоа!

– Мечок не може, дустабанлија си!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Ало, Брза помош, мојот пријател падна на земја, мртов е, не мрда!

Докторе помогнете ми, ме касна пчела!