во ,

Ќе ти ставам 5 зошто ништо не знаеш!


Си бил младич на испит по логика и професорот му вели:

– Ќе ти ставам 5 зошто ништо не знаеш!

А студентот му враќа:

– Професоре, а може ли јас да ви поставам едно прашање од вашата област… Ако ми одговорите точно, ставете ми 5 и си одам, ако не ми одговорите точно ставете ми 6 и ќе ви го кажам одговорот!


Професорот се сложил, а студентот му го поставил прашањето:

– Што е легално, а не е логично; што е логично, а не е легално и што е ни легално, ни логично?

Професорот по долго размислување се откажал и му ставил 6ка на студентот, а студентот му го кажал одговорот:

– Вие имате 61 година и имате сопруга од 24 години, што е легално, а не е логично! Вашата сопруга има љубовник на нејзина возраст, што е логично, а не е легално! Вие на нејзиниот љубовник му ставате 6, што не е ни легално, ни логично!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

6 Универзални закони кои секој треба да ги знае

20 Луѓе кои можат да ја поправат секоја една работа