во ,

10 Деца ги нацртаа своите мајки и раскажаа зошто им се потребни

Секој знае дека во главите на децата има магичен свет. Во овој свет сонцето свети посилно, дрвјата се позелени и небото е посино од оној свет на возрасните. Во овој свет има и една посебна личност без која децата не можат. Оваа личност е мајката. Како децата ги гледаат мајките и што мислат за што се потребни? Овој мал проект го покажува токму тоа.


Полина, 8 години: „Мама е потребна за игра и гушкање“

Златан, 4 години: „Мама е потребно за да ја сакам. И така таа да се грижи за мене “

Офелија, 5 години: “Да се грижи. Да одам на плажа и на гости. Да биде убаво дома. Да се сака и да купува подароци. Да нè нахрани. И за да не јадам многу слатки.“

Злата, 5 години: „Да го даде она што го има во рацете, на кого сака. За да може да готви храна, да зборува и да ни кажува што да правиме.“

Софија, 6,5 години: „Мама е потребна за да нè сака, да нè храни и да нè учи да зборуваме. Таа исто така нѐ учи како да се направи вистинската работа и што да се прави “.

Егор, 7 години: „Мајките се потребни за да создадат бебиња. Потоа ги учат, ги развиваат. Потребни се за да ги сакаме.“

Филип, 5 години: „Мама е потребна за да ѝ подарувам цвеќе.“

Елиза, 6 години: „Мама е потребна да готви и за да се играме. Уште да се сака, гушка и бакнува. И да му даде телефон на детето кога ќе порасне “

Камил, 6 години: “Мама е потребна за радост!”

Денис, 5 години: „Мама е потребна за да помогне. И за гушкање!“

Навалица Ви препорачува

KICK IT Чорапи

1,050 ден.

Што мислиш?

27 Points
Upvote Downvote

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Загатка: Во моментот на убиството во куќата биле само тие четворица, кој е убиецот?

Како е тоалетот брат? Го користиш ли? Размислувам и јас да си купам…