во , , ,

10 Илустрации кои докажуваат дека училиштето не е лесна задача ниту за децата, ниту за родителите

Секој родител нетрпеливо го очекува времето кога нивното дете ќе тргне во училиште, но децата и родителите често имаат различни очекувања за училишниот живот.

Овие илустрации ги препознаваат и родителите и учениците, и нè потсетуваат дека училишниот живот не е секогаш лесен, иако сме пресреќни на првиот ден кога ги испраќаме децата во училиште.

Реклама

Потсетете се како изгледаа бесоните ноќи кога сте заборавиле да му помогнете на детето да ги заврши проектите за следниот час.

Воопшто не им е лесно на децата. Особено кога првиот час им е по физичко образование.

Малите деца се мачат да носат огромни ранци полни со тешки книги на грбот. Но, учениците во средно образование ни се чини дека се снаоѓаат супер без ранци.

Малите ученици мораат да носат тетратки по секој предмет, а средношколците поминуваат со една тетратка за цела година.

Очекувајте тешки дебати во групите со другите родители на социјалните мрежи.

Знаете ли колку чадори, хеланки и шапки биле заборавени во шкафчето на училиште?

Понекогаш и миленичињата се виновни иако не одат на училиште. Кој друг би скинал цела страница од книгата?

По крајот на летниот распуст никој не се радува повеќе на почетокот на новата учебна година повеќе од родителите.

Но, за одмор може само да сонувате.


Кул Маици: -20% Попуст
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Една вечер келнерката го прашала: Господине, дали е ова ритуал?

Колку за анестезијата?