во ,

10 Црногорски заповеди кои ни изгледаа најоригинални

1. Човекот се раѓа уморен и живее за да се одмори.

2. Сакај го креветот како што се сакаш самиот себе.

3. Одмарај дење, ноќе можеш да спиеш.


4. Немој да работиш – работата убива.

5. Ако видиш некој да се одмара, помогни му.

6. Немој да го правиш денес, она што можеш да го направиш утре.

7. Работи помалку отколку што можеш, она што не можеш префрли им го на другите.

8. Во ладовината е спасот – од одморање уште никој не умрел.

9. Работата носи болест- немој да умреш млад.

10. Кога сакаш да работиш, седни, почекај. Ќе видиш дека ќе ти помине.


-20% Попуст


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Плавуша, жена на Трпе, ептен имала мерак да готви. Секој ден испробувала по еден нов рецепт…

Ало, жено… Сум го заборавил Лото ливчето дома. Ај да ги провериме бројките вака преку телефон….