во ,

14 Урнебесни вицови за весел крај на работната недела


1.

Блажо и Мара у колта, Блажо дрепа направен, ги застануе цајкан и му вика на Блажо:
– Лелее, абе ти труиш на ракија….
– Ами дрепа су напраен….
– Е ако си пијан, шо не и даиш на жен’ти да возе?
– Ами ако су пијан, не су ненормален…

2.

Блажо фанал 100.000евра на Лото и го викнале да си ги подигне парите, и новинарите го прашуат:
– Шо че правите, со толку ногу пари?
– Па прво, це развраќам таму, кај шо сум дужен…
– Добро, а шо че правите со другите?
– Другите че почекат…

3.


Купил Блажо вијагра, оде дома, а пие и му се дигнал, ама таман Мара гола се соблекла, му паднал, и ваа го прашуе:
– Ее, шо му е сеа?
— Џабе вијаграта Маро, те позна….

4.

Петранка а гледа Мара со модрица на окото, и а прашуе:
– Од шо мори сестро, ваа модрица?
– Од Блажо…
– Ами ја мисле, Блажо дека е на пат…
– Ее, и ја мисле…

5.

Рација, ги собрале проститутките у МВР, и ги прашуат:
– Ти проститутка ли си?
– Не, јас сум манакенка…
Прашале уште 5-6, сите манекенки, и прашуат една и она вика;
– Јас сум проститутка..
– И има ли работа?
– Че има, да не се виа манекенките..

6.

Блажо цариник сумњал дек Мара го изневеруе, дошол порано од работа, и вика на Мaра:
– Кај го крииш швалерот мори?
– Абе Блажо, неам швалер…
Виа курдисал да проверуе по собите, влева у дневната и вика:
– Не е туа….
Проверил у едната соба, го нема, у другата соба, го нема, влева у спалната, и гледа од под кревет една рака со 500евра у неа, ги зел и вика:
– Туу даа, и туа го нема….

7.

Децата на школ’то учат времиња, и учителката го прашуе мал’то Пере:
– Јас че се мажам, кое време е тоа Пере?
– Крајно време учителке…

Следна Страница - 2 -

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

20 Луѓе кои се нашле во драматична ситуација во својот дом

Уште еднаш кажи ми дека сум крава, се разведувам од тебе…