во , ,

15 Парови кои се доказ дека љубовта може да трае целиот живот

Реклама

Ако уште не сте ја пронашле вашата сродна душа, може да ви биде тешко да верувате дека љубовта навистина може да трае целиот живот, но сигурни сме дека овие фотографии ќе ви го променат мислењето.

Потребно е многу за еден брак да биде среќен – доверба, почит, трпеливост… Нормално, треба да постои и љубов која со годините ќе станува само посилна доколку партнерите вистински ѝ се посветат на саканата личност.

А, некои со задоволство го прават тоа и по 60, па дури и 70 години, односно целиот нивен живот.

Неколку парови кои докажуваат дека љубовта навистина може да трае целиот живот:

Баба и дедо ја направија истата фотографија од мигот кога се вселија во нивниот нов дом, на иста локација, 61 година подоцна.

Разликата помеѓу фотографиите е повеќе од 50 години.

77 години среќен брак.

Моите баба и дедо на нивниот прв состанок во 1945 година и на состанок 68 години подоцна.

Баба и дедо од Италија на нивната венчавка во 1964 година и на истата локација во 1994 година – ми изгледа како да се уште посреќни на втората фотографија.

Денес слават 50 години брак – се запознаа на слеп состанок.

По 71 година брак, баба почина. Дедо рече: ’Барем имав можност добро да ја запознаам.

Баба и дедо на нивната венчавка и 70-тата годишнина од бракот.

Баба и дедо во 1973 и 2003 година.

Само што ја прославија 70-тата годишнина од бракот.

Баба и дедо на нивната свадба и нивната 60-та годишнина.


Пред 50 години и денес.

Моите прекрасни баба и дедо на нивниот прв состанок и 50 години подоцна.

Дефинитивно остареа грациозно.

Баба и дедо на 50-тата годишнина од бракот.


Супер Попуст: -20%
Бесплатна достава над 2000 ден.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

14 Совети за безбедност што можат да ви го спасат животот и треба да ги знаете

15 Ситуации кои нè забавуваа и изненадија во исто време