во , , ,

15 Фотографии од кралското семејство кои докажуваат дека фотошоп постоел и во 19 век


Фото-едиторите толку сериозно влегоа во нашите животи што денес необработените фотографии пронајдени на интернет изгледаат малку необично. Сепак, не треба да се мисли дека ова е зло на современото општество. Од памтивек, луѓето го подобруваат својот изглед на сликите, така што до 19 век веќе постоела професијата ретушер на фотографии, а сликарите на портрети често, ако не и секогаш, ги разубавувале лицата на нивните модели.

Изабела II, кралица на Шпанија (1830-1904)

Мери Тек, сопруга на Џорџ V (1867-1953)

Елизабет Боус-Лион, мајка на кралицата Елизабета II (1900-2002)

Принцезата Хелена од Обединетото Кралство (1846-1923)


Викторија од Саксобурготски, царица на Германија (1840-1901)

Шарлот од Белгија (1840-1927)

Софија од Виртемберг, холандска кралица (1818-1877)

Кралицата Викторија (1837-1901)

Марија Кристина од Австрија, кралица на Шпанија (1858-1929)

Марија-Луиз Бурбон-Парма, принцезата на Бугарија (1870-1899)

Големата војвотка Елена Владимировна (1882-1957)

Беатрис Батенберг, петта ќерка на кралицата Викторија (1857-1944)

Александра Федоровна, сопруга на Николај II (1872-1918)

Алис Батенберг, свекрва на Елизабета II (1885-1969)

Александра од Данска, сопруга на Едвард VII (1844-1925)

Бонус: Винсент ван Гог (1853-1890)

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

24 Креативни луѓе кои постигнале нови височини во складирањето на секојдневните предмети

Побегнале Перо и Блажо во Германија….