во ,

16 Фотографии кои покажуваат каков бил животот во минатото

Несомнено е дека многу аспекти на животот драматично се промениле од изминатите векови и дека оваа разлика влијаела на еволуцијата на човечката цивилизација. Но, кога ќе погледнеме внимателно, се чини дека луѓето во минатото уживале и ги ценеле истите мали нешта како и ние денес.

1. Брза помош во минатото и денес

2. Козметика која датира од 1390 година п.н.е. и современа.


3. Статуата на слободата во процесот на градба и денес.

4. Дизајн на чаши од IV век п.н.е. и од XXI век.

5. Ретро посетители на плажа.

6. Циркус Максимус.

7. Вистинските бои на Акропол во Атина.

8. Играчка автомобил од 15 век и модерен.

9. Свадбено возење во балон со топол воздух во 1800-тите.

10. Колку повеќе работите се менуваат, толку повеќе остануваат исти.

11. Античка друштвена игра и модерна.

12. Прибор за прва помош од 19 век и од 21 век.

13. Како луѓето ги проверувале датумите пред паметните телефони.

14. Женски влечки за капење од 1800-тите и современи чевли за плажа.

15. Ваза за парфеми од 5 век п.н.е. и во денешно време.

16. Храмот на Адријан во Ефес денес и во минатото.


Супер Акција -20%

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

18 Луѓе кои ги покажаа своите семејни фотографии и дефинитивно бевме импресионирани

Јас земам плата 7.000 долари. Кога ќе ги одбијам даноците, ми остануваат 6.500…