во , , ,

17 Среќни луѓе кои нашле вистинско богатство буквално пред носот

Не мора да сте археолог за да пронајдете нешто неверојатно. Понекогаш е доволно едноставно да ги подредите старите работи во куќата или да ги посетите вашите баба и дедо. Можеби ќе наидете само на стара визит-карта или часовник, а можеби и на нешто навистина вредно.


“Шетајќи низ старите тули останати од нашата куќа од 1890-тите, наидов на ова“.

„Јапонската вазна пронајдена на имотот на прадедо е стара најмалку 110 години.”

„Најдов книга во мојот подрум, стара е 187 години.”

„Овие роденденски покани беа зад каминот во куќата на моите родители. Изградена е во 1883 година.”


„Го најдов ова старо радио во куќата на моите прабаба и дедо“.

„Извлеков антички златен синџир од 15 карати од пукнатината на подот“.

„Ова го најдов во подрумот на една куќа изградена во 1911 година“.

„Претходниот сопственик на куќата сокрил тегла полна со беџови и копчиња, а јас го пронајдов неговото скривалиште.

„Часовникот е пронајден во куќа на роднини. Мислам дека дедо ми ги добил некаде во 1940-тите или 1950-тите.”

„Ги најдовме зад ѕид од гипс во нашата куќа, изградена во 1870 година.”

„На оваа работа налетав кај баба ми. Не знам што е“.

  • Ова е јапонско кандило од почетокот на XX век.

„Го најдов овој стар сребрен сет за чај во мојата куќа. Моите баба и дедо беа многу богати “.

„Најдовме ковчег на таванот од нашата штала, изгледа прилично кул“.

Подморница Наутилус. Ја најдов под слој нечистотија во мојот сопствен подрум“.

„Наидов на стара игра Монопол кај баба ми.”

„Ова го најдов во куќата на баба ми и дедо ми. Колку години мислиш дека е?

„Додека разгледував стари книги во куќата на моите родители, најдов слика на Дракула со автограм.”

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Ајде доаѓај дома, да не доаѓам јас таму, јасно?

Дошол Мујо во бирото за вработување…