во , , ,

16 Фотографии кои докажуваат дека дури и вашата сопствена куќа може да ве изненади


Старите куќи понекогаш чуваат многу тајни. Тоа можат да бидат антички плочки, предмети, па дури и тајни простории. Понекогаш не чекаат изненадувања и во новите домови, но едно е сигурно – невозможно е да се остане рамнодушен на едно такво откритие.

1. „Задоволен сум! Во мојата нова куќа, изградена во 1978 година, беше пронајдена тајна просторија која не беше технички вцртана. Кога го преместивме плакарот, го видовме влезот“.

2. „Во нашата стара куќа има полица за книги што води до мала тајна соба“.

3. „Во мојата куќа од 1880 година најдовме викторијански плочки под лажен камин“.

4. „Најдов заклучен сеф под тепихот во неодамна купената куќа“.


5. „Има тајна врата во фоајето на студентскиот дом“.

6. „Го отстранивме тепихот во една од спалните соби и на дрвениот под најдовме отпечатоци од стари весници“.

7. „Најдовме древни штекери под теписите“.

8. „Во викторијанската куќа каде што работиме, урнавме ѕид и најдовме стар камин од леано железо“.

9. Дрворез пронајден под стари гипс картони.

10. „Најдов таен тунел под скалите во куќата што ја изнајмив“.

11. „Ја чистев градината во близина на куќата и најдов скриени клучеви од претходниот сопственик. Ја купив куќата пред една година.

12. „Под слој од гипс картон во нашата куќа од 1895 година, ја открив оригиналната викторијанска облога“.

Прекрасно! Не ми се верува дека некој решил да го скрие со гипс картон.

13. „Јас сум електричар, работев во куќа изградена во 1935 година. Додека ги поправав жиците, случајно ја најдов вратата од тајната соба“.

14. „Симнав неколку слоеви стара боја и еве што најдов“.

15. „Тајна соба во старата куќа на мојот прадедо“.

16. „Го одстранивме стариот линолеум и најдовме линолеум со дезен на тепих под него“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

7 Урнебесни вицови за успешен почеток на работната недела

18 Фотографии кои успеале да овековечат вистински моменти