во , , ,

18 Родители чие искуство со модерната технологија не натераа слатко да се насмевнеме

Поставуваме лаптопи за нашите родители, им помагаме да инсталираат апликации на нивните паметни телефони и ги учиме како да користат емотикони и смешковци. Сепак, навикнати сме да гледаме разни дефекти: лаптопот може да одбие да се полни или да се појави чуден цвет на неговиот екран, а телефонот може да се користи за белешки, но не на начинот на кој сме навикнати.

„Најдов копија од оригиналниот Doom на флопи диск во бирото на мајка ми“.

„Мама праша зошто компјутерот е толку бавен. Има 11 ленти со алатки“.


„Татко ми не знае како да зумира на својот iPhone. Вака тој чита текстови“.

„Татко ми одбива да користи GPS и си запишува белешки на компјутерскиот екран на автомобилот“.

Мама си го полни телефонот во тава за торта затоа што слушнала дека „експлодираат“.

„Го видов телефонот на мајка ми. И кажав дека го користела заштитниот филм за еднократна употреба наместо вистинскиот заштитник на екранот. Таа буквално го користи ѓубрето како заштитник на екранот“.

„Јас и татко ми (на шега) и кажавме на мајка ми дека ќе ја напуштиме продавницата на Apple само откако таа ќе направи „селфи“ на секој уред“.

„Како мајка ми поставува потсетници на нејзиниот телефон“.

„Денес мајка ми ме праша да видам дали нејзиниот 30-годишен Mac работи“.

„Мајка ми најде оглас во весникот за апликација за која беше заинтересирана и сакаше да ја запамти. Наместо да го фотографира, таа го исече и го залепи на задниот дел од телефонот“.

„Само мајка ми…“

„Мајка ми користи лупа за подобро да го гледа телефонот. Ја сакам до смрт, но таа не е најдобра во технологијата“.

“Само што разбрав зошто лаптопот на мајка ми не се полни“.

„Татко ми ми се јави синоќа и рече дека има вирус на неговиот лаптоп бидејќи на неговиот екран се појавил некој вид на цвеќе. Тој ми ја испрати оваа слика денес“.

„Татко ми ја искористи налепницата за да прикрие известување на телефонот од кое не можеше да се ослободи“.

„Вака тетка ми блокира реклами на нејзиниот компјутерски екран…”

„Мајка ми случајно ги испечати документите за развод на налепници“.


Супер Акција -20%

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Мистериозна појава на небото над Турција ги загрижи локалните жители

Господине, знаете ли дека по жена и по автобус никогаш не се трча…