во , ,

18 Фотографии кои успеале да овековечат вистински моменти

Ако сакате успешно да фотографирате било кој предмет што е помал од автомобил (како што е човек или животно), застанете на растојание од околу 90 cm од него и зумирате. На овој начин можете да покажете светли детали: расфрлани пеги или елоквентен лак на веѓите. Не знаеме колку авторите на следните фотографии биле запознаени со ваквите техники, но факт е дека успеале да создадат мали ремек-дела.


„Моето куче дремеше под покривката, а потоа реши да влезе во кујната и да погледне низ прозорецот“.

„Ја фотографирав мојата сопруга како пие кокос со сламка. Во режим на портрет, изгледаше како да му вдахнува живот на кокосот.“

„Сончевата светлина се прекрши во мојата чаша за да создаде цртеж од черепот на Барт Симпсон.

„Играјќи со широкоаголна камера, ја направив оваа фотографија со мојата мачка.“


„Се исплашив за момент… И тогаш сфатив дека тоа е одразот на светилката во мојата кујна“.

„Ја фотографирав мојата мачка во моментот кога кивна.

„Во нашата област имаше торнадо, но откако се подобри времето, мојот сосед ми испрати слика од неговиот двор. Беше невозможно да не се сподели таква убавина“.

„Се релаксирав покрај базенот, потоа погледнав надолу и одеднаш видов дека масата создава заводливи детали.

„Вчера ја фотографирав мојата мачка.“

„Ова е најдобрата слика што сум ја направил. Нејзиното лице обично воопшто не е погодно за фотографирање.“

„Изгледа дека возам директно до Windows XP.“

„Денес дознавме дека на нашата улица живее и сестрата на нашето кученце.“

Мајка ми дојде да ме посети на Алјаска и направивме фантастична слика.

„Тој долета до прозорецот, а потоа почна да разменува погледи со мојата мачка.“

Вака изгледа горниот стаклен панел на мојот автомобил Тесла кога врне.

„Летово патував со мотор низ државата. И еве ја мојата омилена фотографија“.

„Еве слика од мојата патка.“

„Конечно добив фотографија која целосно го отсликува нејзиниот карактер.“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

16 Фотографии кои докажуваат дека дури и вашата сопствена куќа може да ве изненади

19 Фотографии кои докажуваат дека големината е важна