во ,

19 Фотографии кои докажуваат дека големината е важна

Синиот кит, Кеопсовата пирамида, црвено дрво – можете бескрајно да набројувате работи кои отсекогаш ги воодушевувале луѓето со својата големина. Но, се случува нештата со нетипични димензии да се најдат не само во енциклопедиите, туку и во секојдневниот живот. И тогаш едноставно е невозможно да ги одминете без да ги фотографирате за да им ги покажете на вашите пријатели.


„Моите родители ме замолија да го чувам нивното куче за време на викендот.“

Лимонот е доволен за цела година пиење чај.

Работниците во продавницата за поправка на гуми прават топка од етикети на нови гуми.

„Жетва од градината на дедо“.


На пат кон работа видов огромна гасеница.

„Кога баба оди по печурки“.

„Најдолгото фудбалче што сум го видел.”

„Го фотографирав моето куче покрај најголемиот рекет на светот“.

Најголемиот молив во светот во Градскиот музеј на Сент Луис. А до него лежи обичен молив за споредба.

Песочен замок во Данска.

Како изгледа како забот на најголемата ајкула што некогаш постоела – мегалодон.

„Најдов голем леден дијамант покрај патот, а до него е мојата запалка за споредба“.

„Нашиот учител има огромна метална бургија“

„Мојот син има неверојатно долг палец.“

„Најдов молец кој не се собира ниту во дланката.“

„Ја комплетирав најголемата сложувалка на светот, 54.000 парчиња.“

Мора да поминат илјадници години пред кактусот да порасне до оваа големина.

Ја составил најголемата топка на светот од 52.000 спајалици за хартија со тежина од речиси 20 килограми.

„Кога носите чевли број 40 и тогаш на полицата ќе видите патики со број 52“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

18 Фотографии кои успеале да овековечат вистински моменти

21 Миленичиња кои пораснале повеќе од очекуваното