во ,

20 Луѓе кои се нашле во драматична ситуација во својот дом

Никој не е имун на секојдневните проблеми: различните домашни ситници можат да го уништат и најудобната средина. Уште полошо е кога немилата ситуација сама по себе ќе се покаже како чиста случајност и едноставно нема кој да биде виновен за инцидентот.


1. „Отидов дома и видов дека моите соседи го пробиле ѕидот“.

2. „Дали некој знае што е ова чудовиште што ползи по нашите ѕидови и остава сомнителни жолти дамки?

  • Ова е Phobetron pithecium – сосема безопасна пеперутка. Твојата е баш во сезоната на парење.

3. „Моето биро одеднаш се распадна додека работев на него“.

4. „Денес открив огромна дупка во мрежата на прозорецот. Се надевам дека овој пријател е задоволен со своето гнездо“.


5. „Тргнав да си легнам да спијам кога го најдов ова пријателче на мојата перница“.

  • Добро што не сте го допреле! Во спротивно, веднаш ќе добиевте осип. Ова е гасеница од црн молец!

6. „Нашата сијалица се стопи и се скрши на основата“.

7. „Никогаш не сум скокал толку далеку од некој предмет“.

“Кога нешто падна врз мене од ѕидот, помислив дека е пајак. Сепак, испадна уште поинтересно: била една од моите птици која фрлила врз мене вештачки трепки“.

8. „Мојата леплива трака не е доволно силна за да ги задржи украсите, но е доволно силна за целосно да ми го уништи ѕидот“.

9. „Ја направив оваа фотографија денес кога најдов црна мамба под твојот кревет“.

10. „Тетка ми се разбуди од фактот дека таванот и се урива поради протекување славина во станот горе“.

11. „Пајакот влезе во мониторот на мојот компјутер и не можеше да излезе“.

12. „Ми пукна цевка на таванот. Морав да отворам и да ја поправам, но сето тоа заврши добро“.

13. „Кровот на мојата куќа не е добро направен и затоа еден од аглите на таванот изгледа вака. Чисто за информација, во мојата куќа има мувла“.

14. „Додека бев отсутен од дома ми пукна лампата со лава“.

15. „Тоа ужасно чувство кога мијалникот полн со садови, ќе се распадне“.

16. “Вратата преку која треба да си влезам дома”

  • Изгледа дека некој ќе треба да спие во колата

17. „Ќе си легнував да спијам, влегов во собата и еве го“.

18. „Веќе неколку недели живеам под кирија. Мислам дека тоа ми е доволно, си заминувам“.

19. „Еден шкаф штотуку падна од ѕидот во изнајмениот стан во кој престојував. За среќа, во тоа време немаше никој во кујната!“

20. „Две од моите полици за книги ми се скршија додека ја пишував домашната работа“.

„Како резултат на тоа, книгите ми го скршија компјутерот, телефонот и грамофонот. Имам 2 важни испити утре“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Сообраќаен полицаец застанува колона од неколку возила и почнува со ред „да тресе“…

14 Урнебесни вицови за весел крај на работната недела