во , ,

21 Лице кое случајно или не, се стекнало со богатство од минатото

Ѓубрето за некој е вистинско богатство за друг едноставно ѓубре. А антиквитетите, кои може да се најдат на пазарите, на таванот на баба или под штиците на новокупената куќа, често спаѓаат во двете категории. Но, што е најважно, овие работи ја греат душата со нивната историја.

„Мојата прабаба ги цртала своите учители во 1924 година. Го најдов ова во нејзината училишна тетратка“.

„Нивниот стил на облекување датира од 1840-тите, така што нема никаква врска со она што луѓето го носеле во 1920-тите. Всушност, тоа не се учители, туку ликови од „Посмртните белешки на клубот „Пиквик“ на Дикенс. Таа веројатно ја прочитала приказната и ги нацртала онака како што мисли дека изгледаат.“


Го купив од локална антикварница.

Тој е толку сладок. Мислам дека треба да биде опкружена со топли и меки чоколадни колачиња.

„Го најдов овој брош за женски фустан со детектор за метал“.

Датира помеѓу 1900 и 1915 година.

„Покана од 1925 година за набљудување на затемнување на Сонцето со специјални очила“

„Првиот подарок што мојот прадедо го купи на мојата прабаба пред речиси 100 години.“

„Го купив овој фустан од 50-тите за само 9 долари“

„Кравата од 1950-тите има препорака со што да се носи.“

„Носете темно сив или кафеав костум“.

„Мојата баба ги врами нејзините честитки, кои ги добила во второ одделение околу 1924 година.“

„Во рацете држам прекрасно англиско сребрено огледало од 1906 година“.

„Збир на игли кои најдов кај баба ми“

„Тросед од 70-тите со вградено радио во потпирачот за раце“

„Баба и дедо имаат маса од 1793 година“.

„Во оваа книга за хемија од 1897 година, елементите се наведени, а не периодично, бидејќи периодниот систем сè уште не бил популаризиран.“

„Имам смокинг стар 100 години.“

Секој дел доаѓа од различни места. На пример, ја купив јакната преку Интернет, елекот – од антикварница, машната и кошулата – исто така. И еден мој пријател ми даде значка од Првата светска војна“.

„Ковчегот за млеко на дедо ми, кој го користи од 1930 година.“

„Шише со парфем Opal купено во Канада“

„Црно-бел пренослив телевизор од 70-тите кој го купив за само 20 долари. Сè уште функционира“.

„Ја купив оваа винтиџ јакна за само 6 долари како костим за Ноќта на вештерките, а потоа сфатив дека чини околу 1.000 долари.“

„Наследив антички кафез за птици“

„Под штиците на нашата куќа најдов весник од 1928 година.“

„Ја најдов серијата книги „Нордиска Флора“ од 70-тите. Толку убави илустрации“

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Ова е грабеж! Давајте ги парите и накитот!

21 Несреќни луѓе кои имале катастрофа ден